Onderhoud Maria Peel

Het was druk in de Maria Peel

Oud Hollandse geit
Oud Hollandse geit

De herfst begint voor en na zijn intrede te doen. De eerste voortekenen kun je hier en daar al zien. Los van het feit dat de dagen aanzienlijk korter worden. Afgelopen week was het ‘s morgen wel heel mooi, wat lage grond mist lag als een deken over de weilanden. Ik dacht gelijk aan de Maria Peel en de directe omgeving. Dus op zaterdagmorgen vol goede moed.. het had nog geregend, windstil afgelopen nacht… dus met een beetje geluk….

Helaas geen mist, geen mooie zonsopkomst maar welk genoeg andere dingen om van te genieten. In de Deurnesche Peel werd behoorlijk huisgehouden met schapen, koeien en de oud hollandse geiten. In eerste instantie allemaal schuchter maar als je rustig blijft staan, zitten komen ze vanzelf naar je toe en storen zich niet meer aan je aanwezigheid. Heel mooi om dan wat foto’s te maken, mooi contrasten en overeenkomsten in de vacht met de omgeving.

De eerste foto vind ik misschien wel de leukste; drie geiten kijken verbaasd door het gras als ze me horen .. ik zal waarschijnlijk voor hun hetzelfde gekeken hebben ;-)

Verbaasde oud hollandse geiten
Verbaasde oud hollandse geiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>