IMG_4669

Bijzonder moment, bijzonder licht

30 december, het jaar is bijna om. de dagen beginnen weer voorzichtig aan langer te worden. Het weer is nog steeds niet echt winters. Gisteren een wandeling gemaakt door de Maria Peel, en ik had bewust geen fototoestel meegenomen. Gewoon lekker wandelen aandacht voor je partner, die zoiets uiteraard ook wel waardeert dat je de camera eens een keer thuis laat. De natuur in me opnemen, geen gedachten welke compositie, f stop, onder of overbelichten, filters etc gewoon met een frisse blik de natuur in. Tijdens die wandeling krijg je dan van die whow momenten. Mooie uitsneden, mooie details, gewoon kijken en voelen, inspiratie opdoen.

31 december. Het was nagenoeg niet bewolkt en dat geeft niet zo’n mooi reflecties van het ochtendgloren. Dus toen ik in de auto stapte had ik zoiets van de omstandigheden zijn niet zo optimaal maar ik zie wel wat het oplevert en anders is het gewoon lekker om op pad te gaan. De gloed van de zon was wel weer heel bijzonder. Dit was echter maar een fractie van een moment, zodra de zon boven de horizon was verdwenen de zachte oranje rode kleuren en maakten plaats voor het gele zonlicht. Het was nog vroeg, vrije dagen, dus nog gewoon doorgewandeld om te genieten van de natuur. Het licht is in de winter heel zacht, en dat leverde toch weer verrassend mooie plaatjes op.

Een blad van een varen had door de zachte weer niet veel geleden en stond mooi overeind boven een stuk water wat diep zwart kleurde. De zon zo laag dat de omgeving nog in de schaduw lag van de bomen en juist alleen dat specifiek blad werd geraakt door de zonnestralen in een woord een geweldig gezicht. Zijn van die momenten die je niet verwacht. De details waar je oog zomaar opvalt in het voorbij lopen, die whow momenten. Die momenten waarbij je denkt; hoe zal ik dit nu goed vastleggen, compositie, scherptediepte, licht en hoe zal het uitzien als de foto uiteindelijk uit lightroom knalt. Ik heb ervan genoten, zowel tijdens de wandeling als achteraf als het uiteindelijke resultaat op mijn scherm staat en ik met een tevreden gevoel terug kijk naar een ochtend in de Peel.

zonsopkomst Maria Peel
IMG_4669

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>