Over mij

Wim

Fotograferen is al een hele tijd mijn passie, manier om af te schakelen en te genieten van de natuur. En de nadruk licht dan ook bij het genieten. Wil geen specifieke opdrachten waarvan ik niet achter sta, moet betrokken zijn moet er een klik mee hebben, moet er zelf een boost van krijgen zowel op het moment van het fotograferen als achteraf in de nabewerking.

Zowel een mooi landschap waar het samenspel van licht en de natuur me aangrijpt als bijvoorbeeld een waterval vastgelegd met een lange sluitertijd, of juist de actie, een sportman/vrouw in actie, een paard in volle draf waar de emotie uit de ogen te lezen is.

Onze wereld is vol emotie!  Hoe we het beleven, hoe mooi is het om hierop terug te kunnen kijken, hoe waardevol om dit vast te houden. Een herinnering vervaagt, wordt anders,  je gaat die in gedachte invullen terwijl een foto dat specifieke moment vastlegt.

Een kind in zijn spel, een vlinder op een bloem, een geweldige zonsondergang, een bloemstuk op een kist……

Dat zijn de dingen die ik graag vast leg met hart en ziel. Dus geen statie portretten, stijf en statig, niet mijn ding. Gewoon lekker ongedwongen zijn wie je bent, puur in alle eenvoud..

Nabewerking maakt deel uit van fotografie. Een RAW bestand is immers niet veel meer dan ruwe data, pixels met kleurinformatie zonder scherpte, contrast etc. Gewoon een digitaal negatief. Een foto bestaat, naar mijn idee uit 20% voorbereiding thuis.. waar ga ik naar toe, verken je gebied, weet wat het weer gaat doen. 60% veldwerk, waar genieten ook onder valt en 20% zit in de nabewerking. Zo even over de duim.

Ik zie veel mensen met  vol trotst met een spiegelreflex of systeem camera fotograferen en o wat jammer dat ze niet gebruik maken van de camera’s mogelijkheden. Mensen kom van die automaat af en ga zelf foto’s maken, foto’s waar je kunt zien wat je bedoelt, waar je kunt zien waar je de nadruk op legt.  Ik draag graag en vol enthousiasme mijn kennis over. Ik verzorg workshops voor kleine groepen en individuele sessies. Dus veel persoonlijke aandacht en een maximaal leereffect. Dit varieert van kennis van de camera; diafragma’s, iso, sluitertijden tot composities en de nabewerking in Lightroom.

Heeft u behoefte aan een foto of workshop; neem contact op en wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Alle foto’s © Wim Aerdts